Салат Спаржевий
По живильній цінності в чотири рази перевершує качанний салат
Термін дозрівання: ранній
Це багаторічна рослина, яку вирощують як однорічну. Скоростиглий, холодостійкий сорт. Вегетаційний період 110-120 днів. Рослина утворює товсте і соковите стебло, висотою 65-95 см і товщиною 5-7 см, рясно вкрите великим подовженим листям (50-70 см). В їжу використовують молоде листя і стебло, для зимового зберігання – стебло. Очищені від шкірки стебла вживають у смаженому, тушкованому, відвареному вигляді, або заготовляють про запас – солять, маринують, сушать, заморожують. Свіжозрізане листя трохи гірчить, але після невеликого підв’ялювання набуває солодкуватого освіжаючого смаку. Стебла за смаком нагадують спаржу.
Висівають (місяць, глибина) – V, 0,5-1 см
Схема висадки (см) – 50х30
Збирають (місяць) – VI-VIІІ