6 найсмачніших сортів селери

Селера дуже корисна для здоров’я, саме тому вона часто стає сусідом інших пряних трав на ділянці. Залежно від виду, в їжу вживається листя, стебла або коренеплоди. Пропонуємо обрати один з кращих сортів селери від SeedEra, який прийдеться до смаку всій родині!

 Особливістю селери кореневої є використання в їжу як коренеплоду, так і листя. Завдяки високому вмісту вітамінів, мінералів і інших компонентів коренева селера сприяє зміцненню нервової системи, поліпшенню самопочуття, тонізує організм, покращує обмін речовин, є ефективним профілактичним засобом при застуді, зміцнює імунну систему, знижує артеріальний тиск, очищує нирки, запобігає утворенню ракових пухлин, покращує зір та пам’ять, стимулює увагу, зміцнює імунітет.

 Яблунева коренева має коренеплід масою 180-450 г, округлої форми, трохи приплюснутий. М’якоть білого кольору відмінного смаку. Сорт стійкий до хвороб, має високі смакові якості.

Цілитель коренева має напівпідняту, середню розетку, темно-зелене, блискуче та гладеньке листя. Коренеплід округлої форми, білий, середня вага 150-170 г. М’якуш білий, ніжний, корінці знаходяться знизу.

Чорномор коренева. Коренеплід м’ясистий, сірувато-білий, округлий, масою до 350 г. Сорт стійкий до хвороб, має високі смакові якості та дієтичні властивості, добре зберігається. Використовується як спеція до страв.

Монарх коренева має вегетаційний період 80-100 днів. Довжина коренеплоду 4-9 см, діаметр 4-10 см. Маса плоду до 500 г. Листки багаті на вітамін С та каротин, коренеплід – на цукор та солі кальцію та фосфору.

Черешкова селера має не тільки м’ясисті ароматні стебла, її коренеплоди використовуються в кулінарії, медицині та косметології. Селера має антисептичну, кровоочищуючу, ранозагоювальну, антиалергічну, протизапальну дію. Допомагає у лікуванні артритів, подагри, набряків і циститу. Відвари, настої, масло, соки з різних частин селери використовують при малярії, кропивниці, захворюванні печінки, неврозах. Мінеральні солі та вітамін В позитивно впливають на нервову систему, підвищують активність мозку, покращують пам’ять. Черешки містять каротин, необхідний для нормалізації зору і профілактики курячої сліпоти. Вітамін С підтримує імунну систему, сприяє омолодженню організму.

Паскаль черешкова формує зелені черешки довжиною 25-30 см і шириною у основи 3-5 см. Сорт з м’ясистими, соковитими, хрусткими запашними черешками, не потребує відбілювання. Висаджують з 70-80 денної розсади. Збір черешкової селери проводять шляхом зрізання всієї рослини. 

Листова селера також дуже корисна, адже вона зміцнює організм, поповнює запас вітамінів та мінералів, допомагає у профілактиці авітамінозу, знижує тиск, зміцнює стінки судин, налагоджує роботу травного тракту та поліпшує апетит, покращує пам’ять, налагоджує сон, прискорює обмін речовин, поліпшує стан шкіри, є дієтичним продуктом.

Селера листова серед ароматичних культур займає одне з перших місць за змістом мікроелементів, вітамінів і ефірних масел. Листя темно-зелені, ніжні, ароматні, м’ясисті, заввишки 25 см. Сорт характеризується хорошим відростанням зелені після періодичних зрізів.

Порадуйте себе і всю родину запасом смачної вітамінної селери, вирощеної з нашого насіння. Адже SeedEra – якість, якій можна довіряти. Купити нашу продукцію легко в роздрібних торгових точках вашого регіону, онлайн – в інтернет-магазінах наших партнерів або оптом – в наших регіональних менеджерів .