Скорцонера
СМАЧНА ТА БАГАТА НА ВІТАМІНИ РОСЛИНА
У перший рік формує довгі, чорного кольору коренеплоди, довжиною до 30 см, з білою м’якоттю і чорною шкіркою, а також потужну розетку великого ланцетовидного листя. За смаком нагадує спаржу. Посів насіння проводять в відкритий ґрунт в середині травня. Сходи з’являються на 4-10 день при температурі 20 ⁰С. Дає хороший врожай на нейтральних, помірно вологих, підживлених, оброблених ґрунтах. Вона містить вітаміни В1, В2 і С, в ній багато вуглеводів, білка і мінеральних солей. Використовують для приготування салатів, гарнірів, супів, напоїв.
Висівають (місяць, глибина) – V-VII, Х 1,5-2 см
Схема посадки (см) – 30×35
Збирають (місяць) – VIII-IХ