Морква Жовтий Лоберішер
МОРКВА ЖОВТИЙ ЛОБЕРІШЕР
ДЛЯ СПРАВЖНЬОГО УЗБЕЦЬКОГО ПЛОВУ
пізній
Пізній сорт жовтої моркви конічного типу. Плоди довжиною 20-30 см з щільною і соковитою серцевиною та гладкою поверхнею. На смак хрустка, соковита і солодка. Рекомендується для дієтичного харчування. Має лікувальні властивості, що дозволяє використовувати в медицині. В її складі багато вітамінів групи В, а також ретинол, ніацин і геранол, який має антибактеріальний ефект. Завдяки вмісту ефірних олій, має приємний аромат. Овоч можна вживати як в свіжому вигляді так і піддавати кулінарній обробці (варити, тушкувати, готувати на пару або смажити). Він є компонентом для приготування перших і других страв, салатів, гарнірів і навіть десертів. Відомо також, що справжній узбецький плов готують з вживанням рівної кількості жовтої і помаранчевої моркви, тому її часто називають узбецькою.
Висівають (місяць, глибина) –ІІІ-V, Х, 2-3 см
Схема висадки (см) –45х3-5 см
Маса плоду – 200-250 г
Збирають (місяць) –ІХ-Х
Купити в магазині