Перець Гіркий Український
Гостра приправа цілий рік.
Різновид: Гіркий
Строки достигання: Середньостиглий
Колір плоду: Червоний
Форма плоду: Конусоподібна
Маса плоду: до 100г
Товщина стінки: тонка
Середньостиглий сорт. Кущ напівштамбовий, висотою 25-40 см. Плід довгий, конусоподібний, вигнутий, червоного кольору, масою 8-15г. М’якуш тонкий, дуже пекучий. Смакові якості добрі, аромат сильний. Сорт має відмінні фітонцидні властивості, високий вміст вітаміну С. Використовують в якості спецій, а також у свіжому і сушеному вигляді. При роботі з гіркими видами перцю (посів, пікірування, збір урожаю, приготування їжі) рекомендовано вдягати перчатки і ретельно мити руки після вказаних робіт.
Висівають (місяць, глибина) — II-III, 1,5 см
Схема висадки (см) — 70х40
Збирають (місяць) — VIII-IX