Ягоди Годжі
ПРИРОДНЕ ДЖЕРЕЛО ЗДОРОВ’Я, КРАСИ І ДОВГОЛІТТЯ
Строки достигання: Багаторічник
Невибагливий кущ, висотою до 3 м. Добре переносить зимові морози. Плоди довгастої форми, чимось схожі на шипшину і барбарис, можуть досягати в довжину до 20 мм, ширина при цьому становить від 5 до 10 мм. Пофарбовані в червоно-рожевий колір, мають солодкувато-гіркий присмак. У середині плодів перебуває велика кількість плоского насіння. Насіння краще вирощувати через розсаду. Для прискореного процесу пророщування насіння можна покласти в холодильник на тиждень. Потім загортають у вологу тканину, де знаходяться в такому стані до моменту проростання. Плодоносить на 3-4 рік з липня по вересень. Вживають тільки в сушеному вигляді, т.я. свіжі ягоди отруйні! У ягодах міститься велика кількість аскорбінової кислоти, вітаміну С, багато антиоксидантів, вони допомагають знизити рівень цукру і холестерину в крові, а також зменшують ризик розвитку онкологічних захворювань. Плоди є прекрасним афродизіаком.
Висівають (місяць, глибина) — IV-V, 2 см
Схема висадки (см) — 150х200
Збирають (місяць) — VII-IХ