Бамія Діброва
ДЛЯ КОНСЕРВУВАННЯ ТА ЗАМОРОЖУВАННЯ
Строки достигання: Середньостиглий
Однорічна середньоросла рослина. Сорт середньостиглий, від масових сходів до першого збору зав’язей 58-68 діб. Зав’язь темно-зеленого забарвлення масою 9 г. Бамія погано переносить пересадку, тому її вирощують через розсаду. Насіння перед посівом замочують на 24 години в теплій воді. Насіння на розсаду висівають у торф’яні горщики, що дозволяє пересадити 30–45 денну розсаду у відкритий ґрунт без травмування кореневої системи. В їжу споживають недозрілі (3–6 денні) зав’язі плодів, як тільки вони досягнуть 4–6 см довжини. Бамію їдять свіжою (в салатах), вареною, тушкованою, жареною, її сушать, заморожують, консервують.
Висівають (місяць, глибина) — IV, 2,5-3 см
Схема висадки (см) — 70х30
Збирають (місяць) — VIII–IX