Набір насіння “Прянощі до перших страв”
Цей набір пряних рослин добре смакує до перших страв, і є незамінним помічником на вашому столі. Аромат цих рослин привнесе в ваші супи незвично запашного аромату. Легкі у вирощуванні, зручні у зберіганні (застосовуються також у засушеному вигляді).
Чебрець часто додають до супів з морепродуктами і рибою, також їм приправляють овочеві супи-пюре з гарбуза, моркви і томатів. Не зашкодить також додати кілька листочків чебрецю в бульйон з баранини, ця пряність приховає специфічний смак і пришвидшить травлення. Коріандром заправляють супи у вигляді зелені і насіння. Також він смачний у поєднанні з картопляними, бобовими, грибними юшками. Селера листова є дуже корисною, супам та бульйонам вона надає терпкий, свіжий і приємний аромат. Тим, хто бажає схуднути рекомендують холодний суп-пюре з селери.
Купити в магазиніАгротехнологія
Рослина |
Спосіб вирощування |
Схема посіву |
Використовують |
Збір сировини (місяць) |
Селера листова
|
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) – II–III, 0,1см |
Листя, стебла, кореневища в свіжому та сушеному вигляді |
IX-X |
Чебрець (тим’ян) (багаторічник) |
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) – IV, 1см Схема висадки (см) – 60х15–20
|
Листя, молоді пагони |
VI-VII (на другий рік) |
Петрушка листова «Гігантелла» |
Насіння висівають у відкритий ґрунт. |
Висівають (місяць, глибина) – IV,X, 1–2 см Схема висадки (см) – 25×5–10
|
Листя в свіжому та сушеному вигляді |
VI–IX |
Коріандр |
Насіння висівають у відкритий ґрунт. |
Висівають (місяць, глибина) – III–VII, 1,5–2 см Схема висадки (см) –45×10
|
Листя в свіжому і сушеному вигляді, насіння в сушеному вигляді. |
VII–IХ |
Кріп «Татран» |
Вирощують посівом насіння в грунт. |
Висівають (місяць, глибина) – III–IV, X, 1–2 см Схема висадки (см) – 15×45
|
Листя в свіжому та сушеному вигляді |
VI–IX |