Мікрозелень Крес-салат
Багатий на вітаміни групи В, вітамін С, каротином, рутином, мікроелементами. Має загальнозміцнюючу дію, покращує травлення, сон і самопочуття, знижує артеріальний тиск. Його соковиту зелень з приємним ніжно-пряним присмаком, широко використовують в кулінарії. Додають у салати, супи і соуси, подають до м’ясних і рибних страв, гарнірів і бутербродів.
Купити в магазиніАгротехнологія
1-й спосіб. У грунті.
1. Наповніть лоток грунтом на 4-5 см, повинні залишитися бортики, які будуть тримати проростки.
2. Розподіліть насіння по поверхні грунту, злегка утрамбуйте. Дрібні насіння, такі як брокколі, редис, рукола, крес-салат не повинні склеюватися між собою. Великі насінини повинні усіяти всю поверхню.
3. Зволожте насіння з розпилювача.
4. Накрийте ємність і поставте в темне тепле місце на пару днів (до 5-ти). Щодня провітрюйте, зволожуйте за необхідності. Грунтосуміш повинна бути постійно вологою (але не мокрою!) – як віджата губка.
5. Через 3-5 днів з’являються стебла – тепер вони готові оселитися на підвіконні. Чим більше світла, тим краще. Повертайте лотки, зрошуйте розпилювачем.
6. Зрізайте, як тільки з’явиться декілька справжніх листків (2-3 см висоти).
7. Грунт можна взяти і використовувати знову. Удобрювати не потрібно – все, що необхідно, є в насінні.
2-й спосіб. Без грунту.
1. Замочіть насіння у воді на кілька годин, щоб вони набрякли і згодом швидше проросли.
2. У нижню частину контейнеру для пророщування налийте води. Від поверхні води до країв ємності повинен залишатися 1 см.
3. Накрийте контейнер верхньою частиною – пластикової сіточкою. Рівномірно розподіліть насіння обраної культури по решітці.
4. Обприскайте насіння з пульверизатора для додаткового зволоження, і поставте в тепле і світле місце.
5. Коли сіянці проростуть настільки, що їх коріння застрягне в сітці, почніть споліскувати зелень під проточною водою. Робити це потрібно 2-3 рази в день. Після ополіскування не забудьте знову наповнити контейнер водою, щоб коріння рослин діставали до води.
6. Зберіть урожай молодої зелені. Залежно від швидкості росту культури, мікрозелень готова до вживання на 5-10 день.