Набір насіння “Прянощі до м’яса”
Цей набір складається із 5-ти пряних рослин, і є незамінним помічником на кухні господині та у вишуканих ресторанах. Він покликаний зробити ваше м’ясо більш апетитним і підкреслити його смак. Легкі у вирощуванні, зручні у зберіганні трави (застосовуються навіть у засушеному вигляді).
До смаженої свинини, баранини і жирної яловичини добре смакує листя чебрецю, додаючи стравам приємний запах і трохи гіркуватий смак. Завдяки своєму свіжому аромату базилік доречно поєднується як з гарячими салатами, супами, так і з другими стравами з тушкованої яловичини і баранини. Перець надає стравам смакового підсилення, окрім того, він викликає апетит і нормалізує травлення. Петрушку найкраще використовувати у свіжому вигляді, додаючи її до готових страв з печінки, серця, язика, яловичини, баранини, а також – до супів з м’яса та бульйонів. Насіння кмину кладуть для ароматизації і поліпшення смаку в супи, соуси, також він є прекрасною добавкою до жирних м’ясних страв з баранини, свинини, для соусу і маринаду шашлика.
Купити в магазиніАгротехнологія
Рослина |
Спосіб вирощування |
Схема посіву |
Використовують |
Збір сировини (місяць) |
Базилік зелений |
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) –IV-V, 2 см Схема висадки (см) – 45х15
|
Листя в свіжому і сушеному вигляді |
VI-X |
Чебрець (тим’ян) (багаторічник) |
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) – IV, 1см Схема висадки (см) – 60х15–20
|
Листя, молоді пагони |
VI-VII |
Кмин (дворічник) |
Вирощуютьпосівомнасіння в грунт. |
Висівають (місяць, глибина) – III, 1–2см Схема висадки (см) –25х15
|
Листя, насіння (на другий рік, коли починає буріти) |
V–VII
|
Гострий перець «Український гіркий» |
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) – II–III, 1–2 см Схема висадки (см) –60х40
|
Плоди в свіжому та сушеному вигляді |
VIII–IX |
Петрушка листова «Гігантелла» |
Вирощуютьпосівомнасіння в грунт. |
Висівають (місяць, глибина) – IV,X, 1–2 см Схема висадки (см) –25×5–10
|
Листя, стебла в свіжому та сушеному вигляді |
VI–IX |