Набір насіння “Прянощі до грибів”
Цей набір пряних рослин здатний не тільки зберегти насичений смаковий букет грибних страв, а й посилити його, збагачуючи їх користю і чудовим ароматом. Легкі у вирощуванні, зручні у зберіганні (застосовуються у засушеному вигляді).
Кмин надає чарівний аромат і смак грибним супам, який часто поєднують з вершками.Чебрець (тим’ян) покращує роботу підшлункової залози, стимулює діяльність травної системи, підвищує апетит,а стравам із смажених грибів він додає гіркуватих ноток.Майоран може сміливо замінити перець у приготуванні грибного жульєну, адже володіє стійким і злегка пекучим смаком. Солоні гриби приправляють естрагоном, достатньо лише 2-3 стеблинки цієї приправи на банку заготівки для вишуканої свіжості та аромату. Смак і аромат цибулі-порей більш солодкий і менш різкий, ніж у звичної для нас цибулі, тому він не може не сподобатись у грибних стравах.
Купити в магазиніАгротехнологія
Рослина |
Спосіб вирощування |
Схема посіву |
Використовують |
Збір сировини (місяць) |
Чебрець (тим’ян) (багаторічник) |
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) – IV, 1см Схема висадки (см) – 60х15–20
|
Листя, молоді пагони |
VI-VII (на другий рік) |
Майоран |
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) – III–V, 1–1,5см Схема висадки (см) –30х40
|
Листя, молоді пагони |
VI–IХ
|
Естрагон (тархун) (багаторічник) |
Розмножують насінням, пагонами чи поділом куща. |
Висівають (місяць, глибина) – III–IV, 0,5–1см Схема висадки (см) –50х70
|
Листя, стебла до 25 см. |
V–VII
|
Кмин (дворічник) |
Вирощуютьпосівомнасіння в грунт. |
Висівають (місяць, глибина) – III, 1–2см Схема висадки (см) –25х15
|
Листя, насіння (на другий рік, коли починає буріти) |
V–VII |
Цибуля-порей |
Вирощують з насіння або через розсаду. |
Висівають (місяць, глибина) – III, 2–3 см Схема висадки (см) – 45×10
|
Зелень, стебла |
XI
|