Набір насіння “Прянощі до грибів”

Цей набір пряних рослин здатний не тільки зберегти насичений смаковий букет грибних страв, а й посилити його, збагачуючи їх користю і чудовим ароматом. Легкі у вирощуванні, зручні у зберіганні (застосовуються у засушеному вигляді).

Кмин надає чарівний аромат і смак грибним супам, який часто поєднують з вершками.Чебрець (тим’ян) покращує роботу підшлункової залози, стимулює діяльність травної системи, підвищує апетит,а стравам із смажених грибів він додає гіркуватих ноток.Майоран може сміливо замінити перець у приготуванні грибного жульєну, адже володіє стійким і злегка пекучим смаком. Солоні гриби приправляють естрагоном, достатньо лише 2-3 стеблинки цієї приправи на банку заготівки для вишуканої свіжості та аромату. Смак і аромат цибулі-порей більш солодкий і менш різкий, ніж у звичної для нас цибулі, тому він не може не сподобатись у грибних стравах.

Купити в магазині

Агротехнологія

Рослина

Спосіб вирощування

Схема посіву

Використовують

Збір сировини (місяць)

Чебрець (тим’ян)

(багаторічник)

Насіння висівають  розсадним способом і потім переносять на ділянку.

Висівають (місяць, глибина) – IV, 1см

Схема висадки (см) – 60х15–20

Листя, молоді пагони

VI-VII (на другий рік)

Майоран

Насіння висівають  розсадним способом і потім переносять на ділянку.

Висівають (місяць, глибина) – III–V, 1–1,5см

Схема висадки (см) –30х40

Листя, молоді пагони

VI–IХ

Естрагон (тархун)

(багаторічник)

Розмножують насінням, пагонами чи поділом куща.

Висівають (місяць, глибина) – III–IV, 0,5–1см

Схема висадки (см) –50х70

Листя, стебла до 25 см.

V–VII

Кмин

(дворічник)

Вирощуютьпосівомнасіння в грунт.

Висівають (місяць, глибина) – III, 1–2см

Схема висадки (см) –25х15

Листя, насіння (на другий рік, коли починає буріти)

V–VII

Цибуля-порей

Вирощують з насіння або через розсаду.

Висівають (місяць, глибина) – III, 2–3 см

Схема висадки (см) – 45×10

Зелень, стебла

XI