Аніс звичайний

Ароматичне лікарська рослина, корисний для травлення, використовується з успіхом і на кухні

Трав’яниста пряна рослина. Плід у анісу – сіро-зеленого кольору, невеликий, близько 3-5мм, яйцевидної форми з невеликими реберцями, кілька стислий з боків, двусемянние. Дозріває в серпні – вересні. Насіння анісу – містять камедь, анісову кислоту, слизової цукор, жирне і ефірне масло. Стимулює виділення молока у матерів-годувальниць. Аніс воліє родючі ґрунти, любить тепло і вологу. Період від сходів до дозрівання в середньому – три місяці. Насіння анісу починають проростати при температурі 3-4 ° С, але найбільш оптимальний температурний режим для проростання – 23-25 ​​° С. Зазвичай сходи з’являються через два тижні, при несприятливих погодних умовах можуть на 25-30 день. Аніс переносить невеликі заморозки.

Висівають (місяць, глибина) — IV, 2 см
Схема висадки (см) — 30×30
Збирають (місяць) — VII

Купити в магазині