Набір насіння “Прянощі до риби”
Цей набір пряних рослин максимально розкриває і вдало доповнює смак рибних страв, і є незамінним помічником на вашому столі. Чудово поєднуються у приготуванні річкової та морської риби. Легкі у вирощуванні, зручні у зберіганні (застосовуються у засушеному вигляді).
Завдяки своєму пряному аромату і гіркуватому смаку, чебрець є однією з кращих приправ до риби. Коріандр додають до приготування морської риби – тріски, пікші, навазі, що надає їм яскравого пікантного смаку. Добре смакує у приготуванні смаженої річкової риби, душиця – для запеченої. Аромат любистка нагадує запах селери, він є одним з кращих універсальних приправ. Його додають в рибний бульйон, маринад для смаженої або тушкованої риби, та прикрашають рибні страви.
Купити в магазиніАгротехнологія
Рослина |
Спосіб вирощування |
Схема посіву |
Використовують |
Збір сировини (місяць) |
||
Коріандр |
Насіння висівають у відкритий ґрунт. |
Висівають (місяць, глибина) – III–VII, 1,5–2 см Схема висадки (см) –45×10
|
Листя в свіжому і сушеному вигляді, насіння в сушеному вигляді. |
VII–IХ |
||
Чебрець (тим’ян) (багаторічник) |
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) – IV, 1см Схема висадки (см) – 60х15–20
|
Листя, молоді пагони |
VI-VII (на другий рік) |
||
Любисток (багаторічник) |
Насіння висівають розсадним способом і потім переносять на ділянку. |
Висівають (місяць, глибина) – IV-V, 1–2 см Схема висадки 60×60 |
Листя в свіжому і сушеному вигляді |
V (на другий рік) |
||
Душиця (орегано) (багаторічник) |
Насіння висівають у відкритий ґрунт навесні, можна також сіяти під зиму. |
Висівають (місяць, глибина) – III, Х, 1–1,5см Схема висадки (см) – 40х70
|
Квіти, листя, стебла в сушеному вигляді |
VI-VII |
||
Петрушка листова |
Насіння висівають у відкритий ґрунт. |
Висівають (місяць, глибина) – IV,X, 1–2 см Схема висадки (см) – 25×5–10
|
Листя в свіжому та сушеному вигляді |
VI–IX |