Розмарин Лікарський

ВИКОРИСТОВУЮТЬ В КУЛІНАРІЇ В ЯКОСТІ ПРЯНО-СМАКОВОЇ ПРИПРАВИ

Багаторічна, вічнозелена, пряно-ароматична і лікарська рослина висотою до 2 м. Стебла гіллясті, добреоблиствені; листя вузькі, лінійні, загорнуті по краях, з маленькими синьо-фіолетовими квітками. Рослина теплолюбива, неморозостійка, гине при температурі нижче 10⁰С. Попередньо замочені насіння висівають на розсаду в березні-квітні. Збирають зелень з молодих пагонів на початку цвітіння, починаючи з наступного року. Використовують в свіжому і сушеному вигляді, як пряно-смакову добавку до різних кулінарних страв. Ефірну олію використовують в парфумерії. Вирощують в квіткових вазонах на балконі і в квартирі, або у відкритому ґрунті на сонячних ділянках. Добре очищає повітря.

Висівають (місяць, глибина) — III-IV, 0,2 см
Схема висадки (см) — 70×40
Збирають (місяць) — IV-V

Купити в магазині