Розмарин лікарський

Використовують в кулінарії в якості пряно-смакової приправи

Багаторічна, вічнозелене, пряно-ароматична і лікарська рослина вистій до 2 м. Стебла гіллясті, добреоблиствені; листя вузькі, лінійні, загорнуті по краях, з маленькими синьо-фіолетовими квітками. Рослина теплолюбива, неморозостійку, гине при температурі нижче 10С. Попередньо замочені насіння висівають на розсаду в березні-квітні. Збирають зелень з молодих пагонів на початку цвітіння, починаючи з наступного року. Використовують в свіжому і сушеному вигляді, як пряно-смакову добавку до різних кулінарних страв. Ефірна олія використовують в парфумерії. Вирощують в квіткових вазонах на балконі і в квартирі або у відкритому грунті на сонячних ділянках. Добре очищає повітря.

Висівають (місяць, глибина) — III-IV, 0,2 см
Схема висадки (см) — 70×40
Збирають (місяць) — IV-V

Купити в інтернет-магазині