Салат балконний зелений

НІЖНІ ТА ВІТАМІННІ ЛИСТОЧКИ ЦІЛИЙ РІК

Висота рослини: 10-15 см

Період від сходів до початку збору зелені 25-30 днів. Рослини формують невеликі розетки із зелено- бордових листків, фігурних по краю. Листя використовують у свіжому вигляді в різноманітних салатах, гарнірах, бутербродах. Може вирощуватися в кімнатних умовах, відкритому та закритому грунті. Для вирощування салату в горщику в кімнатних умовах необхідно: підготувати горщик (20-30 см ) з дренажними отворами. На дно горщика розмістити дренаж (2-3 см), потім засипати пухким та поживним грунтом, розрівняти та рясно полити. Посіяти підготовлене насіння на глибину 1-1,5 см, на відстані 2,5 см друг від друга, накрити плівкою для створення парникового ефекту та перенести в тепле місце (+18-21 °С). Рекомендується 1 раз на добу відкривати плівку для обприскування та провітрювання. Після того, як з’являться перші паростки необхідно зняти плівку, перенести в сонячне та тепле місце та розсадити паростки на відстань 8 см друг від друга. Необхідний постійний полив (зима – 2 рази на тиждень, літо-щодня), температура +18-21 °С, 12-16 годинне освітлення. Через 3-4 тижня можна зібрати 1-й врожай (бажано зрізати бокові листочки). Листя салату мають велику кількість вітамінів та мінералів та роблять цю культуру дуже корисною для споживання, особливо в зимовий період.

Висівають (місяць, глибина) — I-XII, 1-1,5 см
Схема висадки (см) — 2,5х2,5; 8х8
Збирають (місяць) — I-XII

Купити в інтернет-магазині