Супер Добриво для туї та інших ландшафтних багаторічників

АЗОТ. ПИШНІСТЬ КРОНИ

ЗАЛІЗО. ІНТЕНСИВНО ЗЕЛЕНИЙ КОЛІР

КАЛІЙ. СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ І НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР

Власник ТМ Сімейний Сад

Розфасовано на виробничих потужностях компанії

Країна походження сировини: Фінляндія

Компонентний склад: азот — 6%, фосфор — 12%, калій — 20%, сірка – 5,5%, магній — 1.8%, марганець — 0,03%,  цинк — 0,02%, залізо — 0, 01%

Азот є стимулятором розвитку в житті рослин, генетичний код ензимів і багатьох інших компонентів, необхідних для росту. Цей важливий компонент добрив допомагає сформувати міцну структуру рослини, сприяє збільшенню зеленої маси та важливий для підтримки яскраво-насиченого кольору. Нестача азоту викликає порушення енергетичного обміну: рослини гірше використовують світлову енергію; знижується інтенсивність фотосинтезу, пагони ростуть короткими, рослини слабо гілкуються (розгалуження крони мінімальне), ріст фактично зупиняється.

Залізо у людському організмі допомагає гемоглобіну правильно функціонувати і забезпечувати клітини киснем. Практично таку ж роль воно виконує і в тканинах рослин, приймаючи участь у синтезі хлорофілу та процесі дихання, фактично залізо допомагає рослині переносити кисень по всій системі. У людини за нестачі цього елементу розвивається анемія, у рослин – чітко виражений хлороз. Рослинам потрібна лише невелика кількість заліза, щоб бути здоровими, але ця мала кількість має вирішальне значення.

Калій для рослин – елемент молодості. Калій відіграє вагому роль у білковому і вуглеводному обмінах, приймає участь в активізації діяльності ростових ферментів, регулює процеси відкривання і закривання продихів рослин, сприяє поглинанню вологи кореневою системою, підтримує тургор та збільшує опірність рослин захворюванням і пошкодженню комахами. Забезпеченість рослин калієм підвищує їх стійкість до температурних стресів (посухи). Під впливом калію рослини стають більш морозостійкими, що пов’язано зі збільшенням у клітинах вмісту цукрів, підвищенням осмотичного тиску. Якщо рослині бракує калію, у клітинах починає накопичуватися аміак. Це призводить до нестійкості перед грибковими захворюваннями та відмирання пагонів. Адже у клітинах рослини припиняється утворення білка та синтез складних вуглеводів.

Купити в магазині

Застосування

 

Культура Удобрення під час посадки Основне підживлення

(березень-серпень)

Туя, інші вічнозелені дерева і кущі родини кипарисових 40 г добрива змішати з 10 літрами субстрату та додати в посадкову яму 30 г – молоді рослини (висотою до 0.5 м)

50 г – старші рослини (висотою від 1 м)

 

Догляд за рослинами на ділянці: добриво рівномірно розподіліть навколо рослини, злегка перемішайте з верхнім шаром ґрунту і полийте водою. Перше підживлення рослин проводять у березні (після танення снігу) і далі кілька разів з інтервалом раз на місяць або 30-45 днів. Використовувати 2-4 рази за сезон.