Тим’ян Звичайний

ВИКОРИСТОВУЮТЬ НЕ ЛИШЕ ЯК ЛІКАРСЬКИЙ ЗАСІБ, АЛЕ І В ЯКОСТІ АРОМАТИЧНИХ ПРИПРАВ В КУЛІНАРІЇ

Це цінне пряносмакова і лікарська рослина з приємним пряним смаком і запахом, завдяки вмісту в ньому ефірних масел. Тим’ян вирощують з насіння розсадним способом і потім переносять на ділянку, захищену від вітру, де достатньо сонця. Насіння дуже дрібне, тому їх висівають поверхнево, не глибше 1 см. Можна сіяти як навесні у відкритий ґрунт, так і пізно восени під сніг. Дрібні сходи з’являються через 2-4 тижні і в перший час розвиваються дуже повільно. Зелень чебрецю збирають протягом літа, починаючи з другого року.

Висівають (місяць, глибина) — IV, 1 см
Схема висадки (см) — 60х15-20
Збирають (місяць) — VII-VIII

Купити в магазині